26.05.2024

Основната актуализация на Google през януари 2020 г. се разгръща

1 min read
Google January 2020 Core Update

Google потвърди, че днес се въвежда широкообхватна актуализация на алгоритъм, просто озаглавена „Актуализация на януари 2020 г.“.

 

Основната актуализация за януари 2020 г. ще повлияе на всички резултати от търсенето в световен мащаб. Това не е актуализация, която е насочена към нещо конкретно, което уебмайсторите могат да подобрят, например „Актуализация на скоростта“.

 

Указанията на Google относно тази актуализация остават същите като предишните основни актуализации.

 

Когато обяснявам как работят основните актуализации, любимата ми аналогия за справка е тази от Google: 

„Един от начините да помислите как функционира ядрената актуализация е да си представите, че сте направили списък на 100-те най-добри филма през 2015 г. Няколко години по-късно през 2019 г. опреснявате списъка. Това естествено ще се промени. Някои нови и прекрасни филми, които никога досега не са съществували, сега ще бъдат кандидати за включване. Можете също така да преоцените някои филми и да разберете, че те заслужават по-високо място в списъка от преди. „

Както казва Google: „Списъкът ще се промени и филмите, които по-рано са по-високи в списъка, които се движат надолу, не са лоши. Има просто по-заслужили филми, които предстоят пред тях. „

 

Имайки това предвид, няма нищо непременно с грешки в страниците, които отпадат в класацията след основна актуализация. Те просто се преценяват по отношение на съдържание, публикувано след последната актуализация, или на съдържание, което по-рано се пренебрегва.

 

Очакват се широко забележими ефекти, които могат да включват спад или печалби в класацията за търсене, така че да обърнете внимание на класирането си в следващите дни и седмици е от първостепенно значение.

 

Ако класирането ви спадне, погледнете какво сега се класира пред съдържанието ви и помислете как можете да осигурите още по-цялостно решение за търсещите машини.

Update 17.01.2020

Проверете своите анализи и класирания, за да видите как тази последна актуализация на ядрото е повлияла върху вас или вашите клиенти.

 

Google потвърди, че основната му актуализация за януари 2020 г., която започна в понеделник по обяд, вече се извършва най-вече от четвъртък сутринта. Google каза в акаунта @searchliaison „актуализацията се извършва най-вече, въпреки че, както при всяка основна актуализация, може да отнеме до две седмици, за да бъде напълно завършена.“ Въвеждането е глобално и засяга всички региони и езици за търсене на Google. Тази актуализация е почти завършена, но може да видите колебания през следващите две седмици, заяви Google.

 

Проследяващи инструменти. Автоматизираните инструменти за проследяване от доставчиците на данни показват големи колебания. Ето някои актуализирани екранни снимки:

Mozcast:

SERPMetrics:

Algoroo:

Advanced Web Rankings:

Accuranker:

RankRanger:

Cognitive SEO:

SEMRush:

 

При всяко актуализиране на алгоритъм на Google е полезно да се знае кога Google е потвърдил подобна актуализация. Сега вече, че ако забележите значителни промени в класирането за вашия сайт или клиентски сайтове, може би ще можете да определите това до основна актуализация. 

 

Google е публикувал съвети относно основните актуализации, основните алгоритмични актуализации на Google за търсене. Google актуализира основния си алгоритъм за класиране на търсенето на всеки няколко месеца, а последният беше основната актуализация през Юни.

 

Предишният съвет на Google беше, че няма какво да направите, за да оправите сайта си, ако видите спад в класирането за търсене след основна актуализация. Google удвои този съвет в тази нова публикация в блога, но добави някои общи съвети, които трябва да се съсредоточите върху съдържанието ви.

 

Последният съвет на Google е подобен на съвета, който даде през 2011 г. около алгоритъма си Panda: „Предлагаме да се съсредоточим върху това да гарантираме, че предлагате най-доброто съдържание, което можете. Това е, което нашите алгоритми се стремят да възнаградим. „

 

Списък с въпроси, които трябва да имате предвид при оценката на вашето съдържание:

  • Предоставя ли съдържанието оригинална информация, отчитане, проучване или анализ?
  • Съдържанието предоставя ли съществено, пълно или изчерпателно описание на темата?
  • Предоставя ли съдържанието проницателен анализ или интересна информация ?
  • съществена допълнителна стойност и оригиналност?

 

Експертни въпроси:

  • Представя ли съдържанието информация по начин, който ви кара да искате да се доверите на нея, като ясни източници, доказателства за включения експертен опит, информация за автора или сайта?
  • Това съдържание пише ли се от експерт, който познава добре темата?

 

Насоки за оценяване на качеството и EAT. Както мнозина SEO са казали през последните няколко години, трябва да прочетете указанията за оценяване на качеството на търсене, което е преместило местоположенията и да се съсредоточите върху секциите EAT. EAT за експертност, авторитетност и надеждност. „Четенето на указанията може да ви помогне да оцените как се справя съдържанието ви от гледна точка на E-A-T и подобренията, които трябва да вземете предвид“, заяви Google.

Вижте още: superhosting

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *