25.05.2024

Helpful content update на Google от септември 2023 г. вече е готов

1 min read
Google September 2023 update

Актуализацията стартира на 14 септември и се разпространява за 14 дни.

Google потвърди, че актуализацията на полезното съдържание от септември 2023 г. вече е завършена. Разпространението на актуализацията отне 14 дни, като започна на 14 септември 2023 г. и приключи на 28 септември 2022 г. Google е публикувал, че е завършенo днес, 28 септември.

Google написа: „Разпространението беше завършено към 28 септември 2023 г.“

Какво видяхме. Ще направим задълбочен анализ на тази актуализация през следващите дни, след като обработим данните, предоставени ни от доставчиците на данни.

Имайте предвид, че доставчиците на данни отбелязаха безпрецедентно ниска волатилност през последните няколко седмици, особено за актуализация на Google. Това е така, докато общността на SEO оптимизаторите видя значителни промени в класирането на своите клиенти и в собственото си класиране, след като тази актуализация започна да се разпространява.

Очаквайте нашия материал за въздействието на тази актуализация.

Какво е новото:

  • Подобрен класификатор
  • Google иска да преследва хоствано съдържание на трети страни, но това не е включено в настоящата актуализация
  • Премахнато е съдържание, „написано от хора“ на техния език
  • Google казва да направите самооценка на съдържанието си
  • Съдържанието ви трябва да се преглежда от експерти
  • Не променяйте датите на съдържанието си, без то да е значително актуализирано
  • Не добавяйте и не премахвайте сляпо съдържание
  • и още…

Повече за актуализацията на полезното съдържание. Системата за полезно съдържание на Google е насочена специално към „съдържание, което изглежда е създадено предимно за добро класиране в търсачките, а не за да помага или информира хората“.

Тази актуализация на алгоритъма има за цел да помогне на търсещите да намират „висококачествено съдържание“, съобщиха от Google. Google иска да възнагради по-доброто и по-полезно съдържание, което е написано за хората и в помощ на потребителите.

Търсещите се разочароват, когато попаднат на неподходящи уебстраници, които се класират добре в търсачките, защото са написани с цел класиране в търсачките. Това е видът съдържание, което може да се нарече „съдържание, ориентирано към търсещите машини“ или „SEO съдържание“.

Алгоритъмът за полезно съдържание на Google има за цел да понижи рейтинга на тези видове уебсайтове, като същевременно насърчава по-полезните уебсайтове, предназначени за хора, а не за търсачките.

Google заяви, че това са „постоянни усилия за намаляване на нискокачественото съдържание и улесняване на намирането на съдържание, което е автентично и полезно при търсене“.

Какво да правите, ако ви ударят. Google предостави списък с въпроси, които можете да си зададете относно съдържанието си.

Обърнете внимание, че ако тази актуализация ви е засегнала, възстановяването може да отнеме няколко месеца, ако правите всичко правилно и с течение на времето внасяте промени в съдържанието си.

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *