12.07.2024

TikTok стартира нов рекламен формат-Spark Ads

1 min read
TikTok стартира нов рекламен формат-Spark Ads

TikTok обяви глобалното стартиране на нов рекламен формат – Spark Ads. Тя позволява на рекламодателите да популяризират популярни органични видеоклипове – както свои, така и чужди.

Как работи новият формат

С Spark Ads марките могат да популяризират както собствените си публикации, така и съответното съдържание, хоствано от блогърите, като го превръщат в реклами във формат in-feed или TopView. Например, това може да бъде популярен видеоклип, който показва продуктите на компанията. След като се свърже с блогъра и получи съгласието му, марката ще може да използва клипа си в кампанията си.

TikTok също сподели случаи на няколко марки, които вече са изпробвали новия формат. Сред тях са производителят на водоустойчиви маратонки Vessi, марката за красота Isle Of Paradise, приложението за игри Lanslot и спортната услуга Kayo Sports.

Спомнете си, че според App Annie в САЩ и Великобритания TikTok е пред YouTube на среднo време, проведено в приложението, а 46% от световния пазар на реклама в 2020 г., заемаше Google, Facebook, Alibaba, Amazon и собственик на TikTok компанията ByteDance.

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *