25.05.2024

Google Responsive Display и AMP реклами: Какво трябва да знае всеки маркетингов екип!

1 min read
Google Responsive Display и AMP реклами

За тези, които не знаят, наскоро Google пусна нов набор от реклами, известни като респонсив дисплейни реклами, които трябва да заменят стандартните. Тези RDA са новите реклами, които текат под радара от доста време.

За да получат максимални ползи от RDA и AMP (ускорени мобилни страници на Google), маркетинговите компании трябва да научат нейния аспект и да го настигнат. Прочетете по-долу, за да разберете повече!

Предимства на RDA (Responsive Display Ads)

Накратко, рекламодателите вече имат предимството да зареждат в рекламите си аудио, както и визуални изображения като нормални изображения или лога и 30-секундни видеоклипове. Какво прави анализаторът на Google Intel Business Intelligence след това, е основното.

Google търси подходящо място в дисплейната мрежа, за да отговаря на рекламата. Той настройва актива според неговия размер, преди да направи място за него.

Всичко, което трябва да направите, е да предоставите на Google информация за бизнеса, като 5 заглавия, 5 описания, 1 до 15 изображения и 5 съвпадащи лога, за да започнете. Сега Google ще приложи най-добрата комбинация от пускане на рекламата през интернет, като използва машинно обучение за тестване.

Очевидно рекламите, които съдържат видеоклипове или анимация, имат голямо влияние върху хората, отколкото рекламите, които са просто статични. Ключът тук е, че съдържанието, което е анимирано или се движи, е по-привлекателно от съдържанието, което не е.

Недостатък на RDA и AMP

Тъй като това работи под радара от доста време, много маркетингови компании може да нямат представа за това. Дори и с познаването на това, съществува голяма възможност много компании да не разберат последиците от това Google да проектира реклами за тях.

Всеки рекламодател знае, че всеки аспект на рекламите е важен за реализацията. Например позицията на логото, размерът на изображението и т.н. Колкото и да знаем, че Google има надежден алгоритъм, който работи за всички реклами, ето проблемът с него:

  • Лесно може да се установи, че чрез този формат се губи последователността на марката. В допълнение към това, възможността за поставяне на правилната картина, която съвпада с марката, вече не е стратегическа.

Въпреки че RDA върши чудесна работа в поставянето на реклами за вас, често може да не се окаже най-добре изглеждащият. Това е така, защото независимо от това, рекламата, която поставяте, може не винаги да се откроява, защото конкурентите също са под същия механизъм на RDA.

Така че, ако пускате реклама за новия си китайски ресторант, тя няма да се открои, защото конкурентите пускат подобни реклами. И Google използва същия алгоритъм, който използва за всички други рекламодатели.

Трябва ли да използвате алгоритъма на Google или собствените си реклами за Display?

Винаги можете да правите реклами самостоятелно, така че да имате пълен контрол върху тях. Освен това Google предлага да можете да изберете шаблони и да направите реклама, след като опитате множество комбинации от лога, текст и изображения.

Тази комбинация от съдържание може да се използва за осъществяване на връзка между реклами и емисии. Това е растеж за динамичен ремаркетинг.

Според публикация от Google, ако се чудите дали можете да качите HTML5, тогава да, това е възможно. Можете да го покажете навсякъде в мрежата, като информирате размера му на дисплейната мрежа на Google. Възможно е обаче проблемът да не достигне до определени области на мрежата, ако рекламата е направена извън мрежата.

Много компании и брандове предпочитат да се придържат към идеята за правилно проектиране на изображения, отколкото да се насочват към обсега. Каквато и стратегия да предпочетете, препоръчително е да инвестирате решаващия аспект на енергията в изграждането на образи, които да се открояват сред останалите конкуренти.

Възможно е да нямате страхотен дизайнер, който да ви помогне да направите рекламата. В този случай можете да използвате външен инструмент, за да ги създадете за нула време. Тези инструменти също имат възможност да създават HTML 5 видеоклипове за рекламите.

Как да използвате инструмент за създаване на реклами

Всичко, което трябва да направите, е първо да започнете някъде с основен размер. Например, препоръчително е да започнете с хоризонталния формат с размер на правоъгълник. Следващата стъпка е да проектирате рекламата. Можете да изберете да направите рекламата от самото начало или можете просто да се обърнете към готов шаблон.

След като шаблонът е готов, можете да го персонализирате, като добавите изображения и текстове по ваше желание. След като приключите с оформлението на рекламата, можете да промените размера до 14 пъти. Това е така, защото можете да добавите приблизително 15 изображения в библиотеката на рекламата.

Можете също така да изберете дизайнерска програма като Smart Resize Option, която ще увеличи скоростта на преформатиране на изображението. След като добавите 15 изображения, добавете до 5 заглавия, подходящи за рекламата. В допълнение към това, добавете и 5 описания за рекламата.

Сега, ако обсъждаме AMP HTML, тогава това е технология, която помага на рекламите да се зареждат по-бързо на уебсайтове. AMP е известен като Ускорени мобилни страници, което е рамка, специално създадена да позволява бързото потребителско изживяване, когато рекламите се зареждат в уеб страници. Ако искате да изберете бърз, но сигурен метод за реклама, тогава използването на функцията на AMP HTML е най-добрият избор. За да се уверят, че рекламите се пускат бързо с предимства на сигурността, рекламодателите трябва да направят спецификации в рекламата, направена от AMP HTML. Той изключва възможността за творчество с толкова спецификация, добавяща се към рекламите.

Използването на AMP обаче е доста невероятно и лесно, ако искате responsive display реклами да се появяват в интернет със светкавична скорост. Особено по-ползотворно, ако се отваряте чрез смартфони.
Използването на AMP по отворен код го прави по-ефективно при зареждане. Това означава, че рекламите ще се зареждат 6 пъти по-бързо, отколкото всяка друга реклама. Този аспект прави работата на AMP по-сигурна.

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *