24.06.2024

Spring 2022 Google Search Ranking Algorithm Update – на какво да обърнем внимание

1 min read
Spring 2022 Google Search Ranking Algorithm Update

Google може да е започнал да пуска друга актуализация на алгоритъма за класиране за търсене от петък, 18 март до 20 март. Това е непотвърдена актуализация, но за разлика от последната, за която съобщихме, ние имаме бърборене от SEO общността, а също така и инструментите за проследяване го улавят. Наричам това актуализация на класацията за търсене с Google за пролет 2022 г.

Оптимизаторите започнаха да забелязват промени в класирането и промените в трафика от органичното търсене на Google в петък сутринта, около 7  на 18 март 2022 г. Колебанията и промените в класирането продължават през уикенда. Както казах, Google не е потвърдил или обявил никаква актуализация в момента, така че това е една от онези непотвърдени актуализации, за които докладвам достатъчно често.

Актуализация: И Дани Съливан от Google попита наоколо и не се случва нищо конкретно:

 SEO общността

Ето част от бърборенето от WebmasterWorld с хора, които казват, че са видели големи промени в трафика от търсенето с Google. Някои до 40% или повече, а други казват, че нещата се променят между петък и неделя.

  • Трафикът на моя уебсайт намалява с около 40% от 18 март 2:00 ч. (UTC). Някой има ли същото като мен?
  • Да, трафикът беше малко по-нисък тази сутрин, но спадна до нула между 10 сутринта и обяд досега. Вчера търсенето се увеличи, но директното е намаляло с 40%. Днес директното е нормално, но търсенето намалява с 30%. Изглежда, че се появява нов модел, при който Google просто разбива трафика ви на всеки трети ден мистериозно. Издържа цял ден и след това се връща към нормален към силен трафик за няколко дни.
  • Изглежда, че трафикът ми е частично възстановен почти преди падането, но не съм сигурен, защото е събота. Мисля да следя трафика в понеделник, за да съм по-точен.
Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *