24.06.2024

Стартира Google link spam update -какво се случва

1 min read
Стартира Google link spam update -какво се случва

Добро утро, маркетолози, имаме нова актуализация на алгоритъма на Google, за която да говорим отново тази седмица – актуализацията за спам на връзките.

Ако сте смятали, че Google е свършил с всички тези актуализации на алгоритъма, сте помислили грешно. Google пусна още една актуализация на алгоритъма, насочена към „анулиране“ на спама на връзките. Така че, ако вие или вашите клиенти правите някакви спам връзки и забележите спад в класирането през следващите няколко седмици, това може да е свързано с тази нова актуализация на алгоритъма.

Трябва да отбележа, че Google използва думата „анулиране“ по някаква причина. Nullify не означава непременно „наказание“, а вместо това да се игнорира или просто да не се брои. Усилията на Google за спам на връзки са да игнорира и да не брои спам връзки, откакто Penguin 4.0 беше пуснат през 2016 г. Но игнорирането на сигнал, който може да ви е помогнал първоначално да се класирате, може да се почувства като наказание – имайте това предвид.

Засега не виждаме твърде много оплаквания относно актуализацията на спам на връзката, но ще ви държим в течение.

Съобщението. Google написа „в нашите непрекъснати усилия за подобряване на качеството на резултатите от търсенето, днес стартираме нова промяна в борбата срещу спама – която наричаме„ актуализация на спам на връзки “. Тази актуализация на алгоритъма, която ще се разпространява през следващите две седмици, е още по -ефективна за идентифициране и анулиране на спам от връзки по -широко, на множество езици. Сайтовете, участващи в спам на връзки, ще видят промени в Търсенето, тъй като тези връзки се преоценяват от нашите алгоритми. „

Въпреки че Google може да не наказва вашия сайт за тези спам връзки, ако Google игнорира или анулира връзки, които може да са помогнали на даден сайт да се класира добре в Google Търсене, това може да се почувства като наказание. Накратко, ако видите, че класирането ви спада през следващите две седмици и ако е по -рязко спадане, това може да е свързано с тази актуализация.

Най -добри практики за връзки. Duy Nguyen на Google публикува публикация в блог за спам на връзки и най -добри практики.

Защо ни е грижа. Отново, ако видите спад в класирането в Google през следващите две седмици, това може да е свързано с тази нова актуализация за спам на връзки. Уверете се, че вашите връзки са естествени и в съответствие с указанията на Google за уеб администратори. Работете върху подобряването на вашия сайт, за да може той естествено да привлича нови връзки с течение на времето.

Както Google написа: „Собствениците на сайтове трябва да се уверят, че следват най -добрите практики за връзки, както входящи, така и изходящи. Фокусирането върху създаването на висококачествено съдържание и подобряването на потребителското изживяване винаги печели в сравнение с манипулирането на връзки. Насърчавайте осведомеността за вашия сайт с помощта на подходящо маркирани връзки и го осигурявайте приходи с правилно маркирани партньорски връзки. „

Създателите на уебсайтове в днешно време имат много начини да осигуряват приходи от своите уебсайтове и блогове. Някои от тези методи водят до създаване на изходящи връзки, които, ако са прекалени и не са отбелязани правилно, биха могли да нарушат google указанията за качество. В тази публикация искаме да споделим напомняне как да се справим с връзки, които биха могли да имат търговски характер и как продължаваме да работим, за да намалим въздействието на спама на връзките върху нашите резултати.

Най-добри практики

Връзките са един от начините, по които Google разбира какво съдържание може да бъде полезно за търсещите, и те могат да бъдат полезни за получаване от сайтовете, стига да са заслужени. Най -добрата практика е да се избягват методи за придобиване на връзки, които нарушават нашите насоки срещу схемите за връзки. По -специално, ако свързвате към други сайтове, не забравяйте да ги квалифицирате по подходящ начин. Ето някои по -конкретни насоки, които да помогнат на собствениците на сайтове да управляват връзки, които включват плащане, спонсорство или по друг начин са с търговски характер.

Affiliate линкове

Партньорските връзки на страници, като рецензии на продукти или ръководства за пазаруване, са често срещан начин блоговете и издателите да осигуряват приходи от трафика си. Като цяло използването на партньорски връзки за осигуряване на приходи от уебсайт е добре. Сайтовете, участващи в партньорски програми, е препоръчително да квалифицират тези връзки с rel = „спонсорирани“, независимо дали тези връзки са създадени ръчно или динамично.

Като част от постоянните ни усилия за подобряване на класирането при търсения, свързани с продукти, и по-добро възнаграждение за висококачествено съдържание, когато гугъл открие, че сайтовете не успяват да квалифицират подходящо партньорските връзки, може да се предприемат ръчни действия, за да предотвратят тези връзки да засегнат Търсенето. Ръчните и алгоритмичните действия могат да повлияят на начина, по който виждаме даден сайт в Търсене, така че е добре да избягвате неща, които могат да предизвикат действия, когато е възможно.

Спонсорирани и гост публикации

Друг често срещан начин, по който сайтовете могат да си осигуряват приходи, е като приемат спонсорирани и гост публикации от други сайтове. Това са статии, написани от или на името на един уебсайт и публикувани на друг уебсайт. В миналото наблюдавахме кампании с ниско качество, спонсорирани и гост публикации, предназначени предимно за получаване на връзки.

Ние все пак силно препоръчваме на собствениците на сайтове да прилагат подходящите стойности на rel към тези връзки. Когато се открият сайтове, ангажирани или с публикуване, или с придобиване на връзки с прекомерно спонсорирано и гостуване без подходящи маркери на връзки, може да се приложат алгоритмични и ръчни действия, подобни на партньорските връзки.

Подобряване на системите за борба със спама

Като цяло ефективността на линк спама е значително намалена през последните две десетилетия, благодарение на постоянни подобрения в системите за класиране и системи за откриване на спам. Благодарности се дължат и на по -голямата част от сайтовете, които следват указанията на Google, като се фокусират върху изграждането на уебсайтове с отлично потребителско изживяване и предоставяне на висококачествено съдържание. Все пак винаги има място за подобрения, особено когато наблюдаваме сайтове, умишлено изграждащи спам връзки с намерението да манипулират класирането, често по измамен начин.

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *