16.04.2024

Facebook представи нова услуга за създаване на онлайн магазини в FB и Instagram

1 min read
Facebook представи нова услуга за създаване на онлайн магазини в FB и Instagram

Facebook обяви старта на Shops-нова безплатна услуга, която ще позволи на компаниите да продават продукти директно на купувачите в приложения, собственост на FB.

Facebook и Instagram, както и Stories и реклами, ще могат да добавят продукти към своите страници с Shops. В бъдеще също така ще позволи на предприемачите да продават продукти чрез чатове в WhatsApp, Messenger и Instagram Direct.

Facebook и Instagram също ще могат да маркират продукти по време на предавания на живо. Кликвайки върху етикета, потребителите ще бъдат отведени до страницата за поръчка. Разликата между Facebook Shops е, че новата услуга дава възможност да изтеглите директории веднъж, за да ги направите достъпни в различни приложения. Facebook помага на малкия бизнес да оцелее в глобалната криза, предизвикана от пандемията COVID-19.

Според Зукерберг по – голямата част от 8-те милиона рекламодатели във Facebook са представители на малкия бизнес.

Компанията очаква, че в дългосрочен план Shops и други продукти за електронна търговия на Facebook ще помогнат за увеличаване на продажбите на реклами.

Зукерберг също така каза, че компанията си партнира с Shopify, BigCommerce и други партньори, за да подкрепи малкия бизнес.

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *