30.11.2022

SEO на сайтове за спортни залози

1 min read
SEO на сайтове за спортни залози

Как да правим SEO на спортни сайтове (бетинг – залози)

С легализираните залагания в Съединените щати и все повече страни, които глобално регулират сектора, SEO оптимизацията е от съществено значение.

SEO през 2019 г. е доста по-различен от SEO през 2010 г. Това се отнася за сайтовете за спортни залагания. Голям брой променливи допринасят за вашия SEO ранг. Трябва да се счита за „критично важен за приходите“ и да се дава приоритет, ако искате да станете водещ на пазара за залагания.

Ето някои важни точки, които трябва да сте сигурни, че сте обхванали.

Чести грешки в SEO от сайтове за спортни залагания

 • URL адресите не са „четими“ – URL адресите изглеждат като tvojeportsbettingsite.com # ui = 204524524524534535 & hu = 23423423452523452345, когато трябва да бъдат tvojeportsbettingsite.com/basketball-betting
 • един title и description за всички страници. Да, това е така, изненадващо голям брой сайтове за залагания нямат подходящи заглавия и мета описания.
 • Няма структурирани данни в CMS шаблон. Голяма част от съдържанието на страницата в сайтовете за спортни залагания се основава на емисии. Това може да се превърне в структурирани данни, които ще ви помогнат да получите rich snippets и т.н.
 • Без бранд или PR. Повечето връзки към вашия сайт ще идват от афилиейти. Въпреки това, добре управлявани сайтове имат подобни профили на партньорски връзки (да знам, че са връзки „без следи“, но със споменавания на марки и т.н. и като се има предвид профила на сектора, вашият партньорски отпечатък влияе на SEO).
 • Проблеми с UX – Това е основен проблем. Хората имат нисък толеранс към лошото UX в сектора на залаганията.
 • Твърде много поддомейни.
 • Непривлекателни цени – Да, вашият търговски отдел може да повлияе на SEO. По-добрите цени означават по-дълго време на сайта, което е UX сигнал за google. Лошите цени означават бързо връщане назад към търсачката, което наистина е лошо за SEO.

SEO подход

Първото нещо, което трябва да направите, е да отговорите на двата въпроса по-долу. Яснотата и в двата отговора е от ключово значение за успешното SEO (и маркетинга като цяло).

Определете марката си – как сте позиционирани?

Каква е стратегията ви за контент?

Като цяло има шест различни области за SEO за спортни залагания.

 • Market Pages
 • Страници за събития / турнири
 • Спортни страници
 • Информационни страници за залагания
 • Безплатни страници за залози / промоции
 • Страници за преглед на блог / новини

SEO спортни залагания за Market Pages

Това са страници, които съдържат конкретни пазари за залагания. Обикновено те съдържат съдържание от емисия с отбори / състезатели и коефициенти.

Възможности:

 • Включете конкретен текст 200+ думи, отнасящи се конкретно към двата отбора.
 • Микроформати;
 • Уверете се, че коефициентите са включени в заглавието и описанието. Пример: Заглавие на страницата: Коефициенти за голмайстор Ливърпул срещу Ман Сити.

SEO за турнирни страници

Световни купи, Висши лиги, Челтън, Супербоул и Конференции за първенство са всички страници на турнири. Тези страници трябва да включват популярни пазари или състезания на видно място.

Също така трябва да се използват структурирани данни за „events“. По същество това са ниво над йерархията в сравнение с пазарните страници. Така че, е необходим подобен подход.

SEO за спортни страници

Подходът към тях може да варира, но като цяло препоръчваме да включите съответните събития и описание на топ пазарите. Те трябва да включват компонент на често задавани въпроси, който може да бъде включен в структурирани данни.

Включете конкретен текст 800+ думи, свързани със залагания на въпросния спорт.

Структурирани данни за ключови състезания

Уверете се, че залаганията са включени в заглавието и описанието. Пример: Заглавие на страницата: Футболни залагания – Залагания на живо Големи коефициенти

SEO за страници за залагания / Образователни

Редица сайтове за спортни залагания бяха много успешни за класиране на страниците с образователен стил. Например залагания на азиатски хендикап за футбол. Страницата трябва да включва структурирани данни от често задавани въпроси, заедно с подробна информация за това какъв е пазара и как да заложите. Трябва да се използват и вътрешни връзки.

Включете конкретен текст 800+ думи, свързани със залагания на въпросния спорт.

Структурирани данни за често задавани въпроси.

Уверете се, че заглавието и мета описанието са правилни.

SEO за безплатни залагания / промо страници

Искате ли да класирате по безплатни залози?

Ако решите да класирате като нормално, включете на страницата структурирани данни за „offer“. Подобно на страниците „Залози за обучение“, трябва да имате значително количество съдържание.

В резултат на това препоръчваме да включите и условията на офертата на страницата. Сайтовете в Обединеното кралство трябва да направят това така или иначе според изискванията на UKGC.

SEO на блогове / страници за преглед на новини

Препоръчваме да използвате WordPress и Yoast (или подобен SEO плъгин) за това. Качеството на съдържанието за това е ключово и социалният обхват на авторите може да повлияе положително.

Ако съдържанието е добро, може да получите органични външни връзки.

Ключът е да се засили взаимодействието след прочитането на статията. Чудесен начин да направите това е да включите интерактивни банери и контекстуални джунджурии във вашата публикация. Те ще предоставят актуални коефициенти и възможност за лесно залагане на подходящ пазар.

Заключение

Международно SEO за различни територии.

Използване на спонсорства и достигане на споменавания и връзки на марката.

SEO автоматизация

Не забравяйте, че възвръщаемостта на инвестициите на SEO програма за спортни залагания е огромна. Особено ако можете да продавате кръстосано.

Започнете да измервате стойността на трафика по два критерия.

 1. Стойността на придобити клиенти
 2. SEO срещу Paid Search – дали спестявате пари в дългосрочен период, защото е нужно време, за да заработи оптимизацията.

Като цяло, трябва да давате приоритет на SEO над повечето други изисквания за развитие.

Вижте още: как да купя домейн

1 thought on “SEO на сайтове за спортни залози

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *