24.06.2024

Как да продадем имот във Варна – съвети от SUPERIMOTI

1 min read
Как да продадем имот във Варна?

Ако сте взели решението да продадете свой имот в град Варна, най-доброто, което можете да направите, е да се консултирате със специалист, отговарящ за областта. За да продадете недвижимо имущество, независимо дали къща или апартамент, е необходимо да се запознаете със състоянието на пазара в момента. Варна е един от най-динамично развиващите се градове в страната. Тук се строят много сгради ново строителство и нови жилищни комплекси. 

Честа практика в град Варна е покупката на жилище с цел препродажба. Най-важното при продажбата е договарянето на максимално висока цена към настоящия пазар. 

Какви са стъпките, за да продадем имот във Варна?

  1. Първа стъпка за продажбата е да изберете брокер, с когото ще работите.
  2. След това заедно с брокера е важно да определите адекватна продажна цена – тя не бива да е прекалено висока, но и да не е подценена.
  3. Трета стъпка е подготовка на жилището за снимки, за да има приятен търговски вид.
  4. Последната стъпка е същинската реклама и огледи.

Съвети при продажба на жилище във Варна

Силвия Гочева, регионален мениджър на SUPER ИМОТИ съветва всеки продавач да не връща оферта на купувач, защото не се знае кога пак ще има интерес към неговата собственост във времето. Нейният съвет, в случай че офертата от купувача е с до 10 % отстъпка от обявената цена, е да приеме офертата. 

За колко пари мога да го продам?

Продавайки ваша собственост чрез професионална агенция за недвижими имоти, вие печелите двойно. Специалистите ще ви осигурят максимално висока цена на имота във варненска област, защото агенцията познава отлично пазара и неговите специфики. Освен това агенцията много професионално може да убеди купувача, че купува на адекватна пазарна цена или малко под пазарната цена за град Варна. Освен това по този начин не губите от вашето скъпоценно време и работите само с един брокер, а не с целия град.

С всяка продажба на имот, още в момента, когато вие или вашето семейство вземете решението да продавате, вече имате план, мечта, мисия какво ще правите с парите от продажбата. Бъдете отворени за преговори и следвайте пътя на вашите мечти.

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *