25.05.2024

Импресиите на GMB профили са спаднали с 59% – проучване

1 min read
Импресиите на GMB профили са спаднали с 59% - проучване

Компанията Reputation.com сподели резултатите от проучване, предназначено да разбере как епидемията от COVER-19 е повлияла на ефективността на профилите на компаниите в Google My Business. Експертите анализираха повече от 80 хиляди GMB профили в САЩ и установиха, че импресиите върху тях (във всички вертикали) са паднали средно с 59%. По този начин бяха открити и признаци, че ефективността скоро може да се възстанови.

Епидемията имаше отрицателно въздействие върху всички вертикали

Проучването установи, че епидемията има отрицателно въздействие върху GMB профилите във всички вертикали.

Проучването установи, че епидемията има отрицателно въздействие върху GMB профилите във всички вертикали.

Междувременно изглежда, че най-лошото вече е зад нас: до края на март данните се стабилизират.

Кликванията паднаха на 37%

Намаляването на импресиите също доведе до спад на кликванията. Това включва кликвания за получаване на маршрут, преходи към сайтове и обаждания от профили. Като цяло броят на кликванията е намалял с 37%.

Като цяло броят на кликванията е намалял с 37%.

Кликванията за получаване на маршрут са имали най-голям спад: 60% във всички вертикали. Преходите към сайтове паднаха с 31%, обажданията – с 21%. Тези данни показват, че потребителите все още взаимодействат с компаниите, дори ако не могат да посетят тези места.

Признаци на възстановяване

Констатациите също така показват, че скоро ефективността на GMB профилите може да се възстанови. Така че, за автоиндустрията и търговията на дребно – две индустрии, които са силно засегнати от пандемията – признаци на подобрение се наблюдават сега. Вероятно потребителите отново започнаха да се интересуват от пазаруването, след като през март натрупаха хранителни стоки и се приютиха в домовете си.

Що се отнася до кафенетата и ресторантите, импресиите падат върху тях и кликванията се увеличават. В средата на март се наблюдава увеличение на реализациите на обаждания, когато хората вече са се адаптирали към онлайн поръчките.

Анализаторите отбелязват, че когато ситуацията с институциите се изясни – кой затвори и кой продължава да работи – потребителите започнаха по-активно да правят поръчки онлайн.

Резултат

Въпреки че импресиите и кликванията върху профилите на компаниите са намалели, услугата на Google Моят бизнес остава важен източник на информация по време на пандемия.

Потребителите продължават да търсят местни компании, така че е много важно собствениците на фирми да актуализират профилите си и да ги поддържат актуални.

Проучването установи, че хората, които търсят компания, са склонни да взаимодействат с нея: да се обаждат или да посещават уебсайта си. Ето защо е важно редовно да актуализирате сайта и да се уверите, че има кой да отговори на обажданията.

Спомнете си, че според експертно проучване на BrightLocal, Google Моят бизнес стана по-важен за местните търговци през 2020 година.

 

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *