16.04.2024

Защо да преминете към Magento 2?

1 min read
Защо да преминете към Magento 2?

Миграцията на Magento 2 може да звучи като наистина труден преход, но в дългосрочен план е много по-добре да мигрирате. С поддръжката на Magento 1, която завършва през 2020 г., има много неща за обмисляне:

 • няма да има пачове за сигурност;
 • хакерите ще могат по-лесно да влезнат в сайта

Имайки предвид това, миграцията към Magento 2 става не въпрос защо, а по-скоро кога.

Magento 2 миграционни решения

Разбираме причините, поради които собствениците на магазини не биха искали да мигрират към Magento 2. Въпреки това открихме, че разходите за преминаване през процеса на миграция на Magento 2 са много минимални в сравнение с разходите за престой в Magento 1.

Ето някои причини, поради които собствениците на магазини може да се колебаят относно мигрирането към Magento 2:

Не искат да се запознават с новия админ панел

Ученето на нови неща може да бъде трудно преживяване, особено ако сте свикнали с по-старата или настояща технология. Важно е обаче да се признае, че технологията винаги се променя и с нея предприятията трябва да се научат как да се променят.

Magento 1 работи добре

Много собственици на магазини ще рационализират, че тяхната платформа Magento 1 работи добре и много разработчици ще съветват, че няма нужда да мигрирате вашия уебсайт, ако вашата платформа Magento 1 работи добре. С напредването на технологиите обаче програми като Magento 1 не само ще станат по-остарели, но и по-малко сигурни. Освен това рискувате сайтът ви да стане несъвместим с PCI – PCI обозначава индустрията за разплащателни карти.

Колкото по-дълго решите да останете на Magento 1, толкова по-остарял ще стане. Без тези редовни актуализации или пачове за сигурност, хакерите ще имат повече свобода да се опитват да влязат на вашия сайт и да откраднат информация за клиентите.

Към този момент уебсайтът ви вече няма да отговаря на PCI и информацията на вашите клиенти ще бъде уязвима за всеки в интернет.

Освен възможността за излагане на клиентски данни, наличието на уебсайт, който не е съвместим с PCI, ще спре вашия бизнес да приема определени форми на плащане.

След като Magento 1 прекрати поддръжката, хакерите ще могат да започнат да влизат в програмата без никакви проблеми. Това се дължи на липсата на поддръжка за сигурност за Magento 1.

В този момент единственото, което можете да направите, за да защитите информацията за клиентите си, е да надстроите до Magento 2.

Отнема твърде много време

Като собственик на магазина може би сте чували разработчици да казват следните неща за миграцията на Magento 2:

 • Темите на Magento 1 не са съвместими с Magento 2
 • Трябва ви изцяло нов набор от разширения
 • Това изисква преместване на много данни

Всички тези неща са истина. Въпреки това, уебсайтът, който ще получите в крайна сметка, ще бъде много по-добър от този, който имате сега.

Предимствата на миграцията Magento 2 включват:

 • Много по-сигурен уебсайт
 • По-лесен админ панел с по-удобна за ползване навигация
 • Сигурност на актуализациите за сигурност
 • Допустимост за PCI съответствие
 • По-добро изживяване за вашите клиенти

Миграция от Magento 1 към Magento 2: причини, ползи и стъпка по стъпка ръководство

Има много причини, поради които искате да научите как да прехвърлите онлайн магазин от Magento 1 на Magento 2. Може би не сте доволни от ефективността на вашия онлайн магазин, скоростта на изтегляне или остарял дизайн.

Миграция от Magento 1 към Magento 2: причини, ползи и стъпка по стъпка ръководство

 

Благодарение на миграцията към Magento 2, вашите клиенти ще получат нов онлайн магазин на мощна платформа с множество интегрирани функции, които отговарят на изискванията на бизнеса.

Защо потребителите на Magento 1 трябва да мигрират към Magento възможно най-скоро?

Липса на поддръжка от платформата

Основната причина да преместите онлайн магазина на Magento 2 е, че от юни 2020 г.Magento официално ще прекрати поддръжката си за платформата Magento 1. Платформата вече няма да издава актуализации за модули и разширения. Тъй като миграцията е доста сложен и дълъг процес, през първото тримесечие на 2019 г.трябва да започнете да планирате миграцията на онлайн магазина, така че екипът на разработчиците на електронна търговия предварително да оцени обема на работата.

Липса на поддръжка от платформата

 

Сигурност

Безопасността пряко влияе върху успеха на онлайн магазина. Когато Magento спре да обслужва Magento 1, платформата също ще спре да издава актуализации за сигурността и данните на вашите клиенти ще бъдат изложени на риск.

Ако мислите сериозно за миграцията от Magento 1 към Magento 2, тогава в статията ще ви разкажем още повече предимства на Magento 2, които ще бъдат от полза за вашия бизнес.

Какви са предимствата на платформата Magento 2?

Около 50% от онлайн магазините, създадени на Magento 1, планират да мигрират към Magento 2, тъй като тази платформа има много предимства, описани по-долу.

Какви са предимствата на платформата Magento 2?

 

Най-добро пазаруване

Повечето съвременни купувачи искат процесът на плащане в онлайн магазина да бъде възможно най-бързо. Платформата Magento 2 има вградена функция за плащане, което значително оптимизира процеса на закупуване. Тази функция пренасочва купувачите към страницата за потвърждение, където могат да направят поръчка. Благодарение на това те вече не трябва да създават профил в онлайн магазина.

Освен това, благодарение на интегрираните платежни модули като Braintree и PayPal, онлайн магазинът съхранява информация за банковите карти на купувача, което също намалява времето за плащане.

Най-добро пазаруване

 

Адаптивен дизайн за мобилни устройства

Около 40% от общия брой онлайн поръчки се извършват с помощта на мобилни устройства. Ако искате да сте в крак със съвременните тенденции, Вашият онлайн магазин трябва да бъде удобен и за тези, които искат да направят покупка от мобилен телефон. За разлика от Magento 1, моделите за Magento 2 първоначално имат адаптивен дизайн. Освен факта, че скоростта на зареждане на страниците е по-бърза с 50%, Magento 2 има разширено търсене на стоки, което прави потребителите на мобилни устройства още по-лесно да намерят стоките, от които се нуждаят.

Адаптивен дизайн за мобилни устройства

 

Дизайн

Атрактивният дизайн е незаменим за онлайн магазина, тъй като пряко влияе върху решението на купувача да направи покупка. Шаблоните за Magento 1, с много стъпки при плащане, бавно зареждане на страници и липса на адаптивен дизайн, вече не отговарят на нуждите на съвременните купувачи. Поради това губите потенциална печалба. В същото време Magento 2 има способността да поръчва чрез профила на госта и има много атрактивни шаблони, адаптивни към екрани с всякаква резолюция.

Дизайн

 

Производителност

Изпълнението е много важно за високите нива на реализации. Ако Вашият онлайн магазин се зарежда твърде дълго, тогава ще се увеличи броят на оставащите кошници стоки. Magento 2 е в състояние да обработва 40% повече поръчки на час, с 70% по-бързо добавяне на стоки в кошницата.

Производителност

 

Разширени отчети

За да бъде вашата бизнес стратегия наистина ефективна, трябва да следите най-важните бизнес показатели. Едната и функциите на Magento 2 са около 20 усъвършенствани отчети за рентабилността на вашия онлайн магазин, които можете да проследявате от администраторския панел.

Разширени отчети

 

Автоматизация на маркетинга

За да увеличите процента на задържане на клиентите и да изградите приятелски отношения с купувачите, трябва да използвате услугите за имейл съобщения. Magento 2 първоначално интегрира Dotmailer, инструмент за автоматизаци. Можете да създавате автоматизирани SMS, Push, и имейл съобщения.

Тъй като сте наясно с ползите от Magento 2, нека разгледаме по-отблизо самия процес на миграция, описан по-долу.

Как да прехвърлите онлайн магазин от Magento 1 на Magento 2

Как да прехвърлите онлайн магазин от Magento 1 на Magento 2

 

Въз основа на предишен опит можем спокойно да кажем, че прехвърлянето на онлайн магазин е много сложен процес, който изисква предварителни подготовки. Ето защо силно препоръчваме да наемете e-commerce разработчик, който ще ви помогне да мигрирате към друга платформа, без да губите важни данни.

Имайки предвид това, нека разгледаме по-отблизо процеса на миграция стъпка по стъпка в Magento 2.

Архивиране

Както казахме, миграцията на онлайн магазина е сложен процес, който може да доведе до загуба на важни данни. За да запазите важна информация за вашия онлайн магазин, като клиенти, стоки и тяхното описание, както и SEO данни, ние силно препоръчваме да създадете архив на данни на вашия текущ сайт на Magento 1. За да направите това, използвайте твърди дискове, облачни услуги или Zip Drive.

Миграция теми

Както може би знаете, не е възможно да мигрирате темата от Magento 1 към Magento 2. Ето защо в такива случаи предлагаме на клиентите няколко варианта. Можем да зададем тема за Magento 2 и да я персонализираме, така че да е почти идентична с предишната ви тема на Magento 1. Или можем да създадем Тема на Magento 2 от нулата, която напълно ще отговаря на изискванията на вашия бизнес.

Миграция на разширения и модули

Както при миграцията на теми, не е възможно да прехвърлите модулите и разширенията, създадени за Magento 1 на Magento 2. Така че трябва да потърсите помощ от разработчиците на електронна търговия, които интегрират разширения и модули със същите функции в новия си онлайн магазин на Magento 2. Освен това можете да наемете екип от разработчици, за да разработят необходимите разширения от самото начало.

Миграция на разширения и модули

 

Миграция на персонализиран код

Тъй като Magento е платформа с отворен код, тогава има голяма вероятност вашият онлайн магазин на Magento 1 да работи на записващ код. За сигурна миграция на потребителски код от Magento 1 до Magento 2, използвайте Code Migration Toolki..

Миграция на персонализиран код

 

Миграция на данни

Последният етап от мигрирането на онлайн магазина от Magento 1 към Magento 2 е прехвърлянето на всички данни на вашия сайт и адаптирането им към структурата на Magento 2.

Обикновено се мигрират данни като описанието и цените на стоките, информация за клиентите и т.н Ако вашият онлайн магазин е обслужван версия на Magento 1.6+, тогава вашата екипът от разработчици може да използва Magento 2 Data Migration Tool за автоматизация. В други случаи, разработчиците ще трябва да разработят плъгин за автоматизирана миграция на данни от нулата.

Клопките на миграцията от Magento 1 до Magento 2

Загуба на важни данни. Най – честият проблем с миграцията на онлайн магазина с помощта на разработчик е загубата на информация за клиентите и стоките. Такива загуби на данни оказват негативно влияние върху работата на онлайн магазина. Затова ви съветваме да наемете разработчик, който е наясно с всички нюанси на миграцията.

Бавна работа на текущия онлайн магазин на Magento 1 по време на миграцията. По време на миграцията можете да продължите да използвате онлайн магазина на платформата Magento 1. Това обаче може да повлияе отрицателно на скоростта на зареждане на сайта. Ето защо, ние предлагаме следните решения:

 • Наемете разработчик, който оптимизира максимално онлайн магазина на Magento 1
 • Избягвайте миграцията по време на периоди на продажби и празници, когато ще има голямо натоварване на трафика към уебсайта Ви
 • Информирайте купувачите за времето и датата на миграцията, така че да изчакат края на процеса.

Загуба на позиции на сайта в търсачките. По време на миграцията URL-ите на вашите стоки, категории и CMS страници могат да бъдат променени. Съветваме ви да идентифицирате съществуващите 404 страници за грешки на новия сайт и да настроите пренасочване на 301 към тях. Освен това, можете да прехвърлите всички URL адреси за навигация и страници на новия сайт, за да се избегне дублиране на съдържание.

Какви резултати ще донесе миграцията от Magento 1 до Magento 2?

Въз основа на предишния ни опит миграцията към платформата Magento 2 има положителен ефект върху следните фактори:

 • Намаляване на броя на изоставените кошници със стоки. Благодарение на покупката чрез профила на госта и подобрената скорост на зареждане на сайта, вашите купувачи ще могат да поръчват по-бързо, което ще намали броя на оставените колички.
 • Увеличаване на броя на поръчките. Благодарение на Elasticsearch, Magento 2 има разширено търсене на стоки на сайта, така че вашите купувачи ще могат бързо да намерят желания от тях продукт, като по този начин увеличават реализациите.
 • Повече поръчки от мобилни устройства. Адаптивният дизайн позволява на купувачите, използващи мобилни устройства, да пазаруват още по-удобно. В резултат на това се увеличава не само нивото на реализации, но и рентабилността на онлайн магазина.
Рейтинг post

9 thoughts on “Защо да преминете към Magento 2?

 1. Развитието на електронната търговия определено набира скорост от последните няколко години и хората по света са много ентусиазирани от стартирането на бизнеса си онлайн. Дължим го на съкровището на печалбите и ползите, които предлага на предприемачите. Голям блог, много информативен, обхваща всички точки.

 2. Тази публикация е много полезна и информативна защо да изберем magento 2 е най-добрата платформа за създаване на онлайн магазин

 3. Нужно е да се инвестира в в къстъмизиран дизайн, за да стане всичко както трябва.

 4. Offf kato znam kolko shte mi izleze taq migraciq i losho mi stava……
  samo da pitam – kato imam mesechna podrajka za X pari ot X firma, tova oznachava li che trqbwa da dam ludi pari za mirgaciqta ?

 5. Sevdo, Мнго добре знаем кои са фирмите, които работят на Магенто – големи професионалисти са, но и взимат много много скъпо (да не им правя реклама сега.)
  Вече, дали да си останеш на Магенто 1 … изцяло твое решение, предвид обносвките по-горе.

 6. Посочените в статията точки са невероятно проницателни. Почти ми е ясно за моментите, които трябва да вземете предвид, докато преминавате към Magento 2.

 7. Някой опитал ли се е да мигрира от Magento 1 към Magento 2? Тъй като поддръжката на Magento 1 ще приключи скоро, някой да разкаже как е минал процесът. Имали ли сте някакви проблеми?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *