12.07.2024

Magento 2 – Преглед за 2020 година

1 min read

Каква платформа за електронна търговия планирате да използвате за вашия онлайн магазин? Волусион? Shopify? Може би BigCommerce? Какво ще кажете за избора на най-популярното решение за електронна търговия в света? Точно така, нито една от споменатите по-горе платформи вече не се използва в индустрията. Според проучване на Alexa, Magento се използва в 20% от всички сайтове за електронна търговия в интернет. Това е много впечатляващо! Една от причините за това е гъвкавостта и разширяемостта на Magento.

Фактът, че Magento е толкова популярен, може да не шокира някои от вас. Имам чувството, че другите свиват рамене за това, което Magento дори осигурява. Решенията за електронна търговия обикновено идват в една от трите форми: създадени за хора без опит в програмирането, някакъв опит или много опит.

Magento се отнася към категорията хора, които имат професионален опит в уеб дизайна, и, въпреки че разработчиците на средно ниво могат най-категорично да се справят с Magento, той, като правило, се реализира средни и големи сайтове за електронна търговия

Функции

Функции

 

Magento има един от най-обширните списъци с функции, които някога ще намерите по отношение на софтуер за електронна търговия. Това е точната причина, поради която залозите са толкова високи и защо всички клиенти на Magento са големи корпорации.

Стандартните функции идват заедно с отворения код на Magento, за да можете да работите върху оптимизацията на търсачките с инструменти за Google Карти, API за съдържание на Google и други.

Маркетинговите и конверсионните инструменти включват кодове за купони, групи клиенти, продуктови пакети и управление на бюлетини. Списъкът е наистина безкраен, когато става въпрос за функции, но тук е цялостна разбивка на най-важните области:

  • SEO
  • Маркетинг, промоции и реализации
  • Управление
  • Управление на каталог
  • Преглед на каталог
  • Преглед на продукта
  • Поръчка, плащане и доставка
  • Управление на поръчките
  • Подобряване на нивото на клиентско обслужване

Magento Review: лесен за използване

Не е лесно да се използва Магенто, ако сте начинаещ. Честно казано, ако нямате опит в разработването и планирането на сайта сами, прескочете Magento изцяло. Това се отнася само за тези компании, които не са в бюджетните граници.

Разработчиците смятат, че интерфейсът на Magento е доста разумен, защото има бърза и лесна настройка за самостоятелен хостинг и всичко е комбинирано в навигационно меню като клиенти, продукти, промоции, продажби и отчети.

Системата Magento е локална инсталация, изискваща FTP; но това не трябва да притеснява разработчиците. Както ще разгледаме в раздела за цени, Magento Commerce е платформа за облаци, където ще платите много висока цена за по-напреднал Shopify.

Малко е трудно да се опитате да разберете дали намирате интерфейса приятелски и до голяма степен това се дължи на факта, че те започват да продават и двете версии на Magento на собствениците на малки компании.

Ние сме тук, за да кажем, че вероятно трябва да стоите далеч от всички продукти на Magento, освен ако нямате опит в разработването или средствата да платите, за да накарате някой да дойде и да се заеме с разработването на сайта за вас

 

Ценообразуване

Magento ви предлага няколко възможности за избор. Първият се нарича Magento Open Source. Това е оферта с отворен код който е достъпен безплатно, така че всеки може да отиде на сайта на Magento и да получи копие от софтуера.

Също така имате възможност да се регистрирате за безплатна демонстрация на плана MagentoCommerce, но за да направите това, трябва да изпратите съобщение с цялата си информация за контакт.

Пакетът Magento Commerce е мощна система за големи и бързо развиващи се предприятия. Дори не е честно да го сравнявате с опции като Voluson или Shopify защото възможностите с Magento са безкрайни. В същото време е хубаво да се отбележи, че сега Magento предлага платформа за електронна търговия в облака, тъй като всички вече са свикнали с това. Имайте предвид, че цените на Magento Commerce обикновено са персонализирани за всеки бизнес.

Като цяло може да изглежда, че пропускате най-мощната платформа за електронна търговия в света, ако не използвате Magento. Ето моята препоръка: ако управлявате бързо развиващ се бизнес с голям паричен поток, помислете за преминаване към Magento. Това е едно от най-добрите решения за разширяване на вашия онлайн бизнес.

Допълнителни разходи:

Дори ако използвате Magento Open Source, това не означава, че ще можете да създавате и управлявате сайта си безплатно. Това е платформа с отворен код, така че ще трябва да намерите свой собствен хостинг, тема и добавки. Има и някои други разходи, като име на домейн и SSL сертификат. Изисква се и партньор за обработка на плащания.

Сега тези разходи не се различават значително от тези на WordPress, но трябва да ги вземете предвид. Ако погледнете цената от $ 0 и кажете: „това е страхотно, разбира се, че използвам безплатна платформа за електронна търговия“, не забравяйте, че не е напълно безплатна и все още се нуждаете от разработчик, за да направите уебсайта си да изглежда добре.

Шаблони и дизайн

Magento не продава или подарява шаблони, но специалните инструменти за дизайн са чудесни, ако знаете какво правите.

За да намерите предварително изграден шаблон за по-нататъшна настройка, проверете Magento Marketplace, който подчертава красиво оформените опции от други дизайнерски компании. Някои теми на тази страница са безплатни. Друго място за търсене на шаблони е ThemeForest.

Не забравяйте, че търсенето на тема за Magento няма да доведе до това, че сайтът Ви е такъв, какъвто искате. Изисква опит с PHP и някои други езици за програмиране. Разбира се, Темата е чудесна отправна точка за разработчика, но някой, който няма опит, ще бъде много объркан как да приложи темата и да я персонализира в пълен размер.

 

Инвентаризация

Управлението на инвентара на Magento ви позволява да извършвате различни модификации, за да се справите с това, какви стоки идват и излизат от вашия магазин. Например, можете да проверите изоставащите елементи и да промените номерата за минимален и максимален брой. Продавайте продукти за изтегляне във вашия магазин, присвоявайте неограничени атрибути на продуктите и дори умерени продуктови тагове и ревюта, за да поддържате пълен контрол над собствения си сайт.

Можете също така да се свържете с различни канали за продажби като eBay и Amazon. Това, което е добро за интеграцията на Magento, е, че целият Ви инвентар се синхронизира със сайта. По този начин вашите клиенти няма да купуват стоки, които не са налични.

Друго нещо, което ми харесва за инвентара на Magento , е автоматизацията. Алгоритмите се използват за изчисляване на доставката и данъците. Можете също така да предоставите на клиентите си няколко уникални опции за пазаруване, като търсене в сайта и бутон за незабавно пазаруване. Глобалните продажби също ви дават доста предимства, тъй като можете да поддържате неща като различни валути и езици.

Magento Review: SEO и маркетинг

Magento Review: SEO и маркетинг

 

Приятно нещо за Magento е в това, че не трябва да използвате други маркетингови инструменти, за да получите всичко, което искате от имейл маркетинг до реклами на сайта. SEO се настройва автоматично. Маркетинговите предимства включват възможността за закупуване на продукти, предлагане на промоционални цени и издаване на купони. Особено се наслаждавам на платформата за електронна поща и на многостепенните цени за отстъпка за количество, принуждавайки хората да купуват малко повече, за да постигнат тези отстъпки.

Някои от по-напредналите маркетингови функции все още са запазени само за тези, които използват Magento Commerce. Ясен пример за това са вградените инструменти за лоялност на клиентите. Така че, ако работите само с отворен код на Magento, ще трябва да намерите добавка или разработчик, за да създадете своя собствена програма за лоялност.

И накрая, мобилната оптимизация и стандартните SEO инструменти са включени в двете версии на Magento. По този начин можете да сте спокойни, знаейки, че търсачките намират сайта ви и всичко се показва добре на мобилни устройства.

Плащания

Magento осигурява плащания с едно кликване. Интеграция с PayPal и Authorize.net опростява работата и цялата кошница за пазаруване е изградена, за да работи и да показва изчисления за данъци и доставка.

Накратко, всяка версия на Magento има вградена доставка, плащане и вградена проверка. Не е необходимо да преминете към Magento Commerce, за да получите по-добра поддръжка за обработка на плащания.

Magento Преглед: Сигурност

Magento Преглед: Сигурност

 

Ако нещо се случи с вашия сайт, Magento предлага услуги за решаване на проблема. Всъщност те имат целия център за сигурност, посветен на тази задача. Например, Magento таксува $ 1,000 $ 5,000 за уязвимости на SQL инжекции.

Това е скъпа, но солидна услуга. Но какво ще кажете за предотвратяване на подобни проблеми, преди да възникнат? Е, тази система е най – доброто, което можете да получите по отношение на защитата на вашата компания и информацията за клиентите. Чувствайте се свободни да добавите SSL сертификат и да извършите двуетапен процес на удостоверяване, за да изключите хората от задната част на сайта си. Всички сайтове на Magento се очаква да бъдат съвместими с PCI, така че информацията за клиентите не се запазва и не се предава без тяхно знание.

Magento Review: поддръжка на клиенти

Magento Review: поддръжка на клиенти

 

Освен информационния блог, Magento има база от знания, форуми за комуникация с други потребители и всички ресурси, необходими за провеждане на собствени изследвания.

Що се отнася до специалната подкрепа, не трябва да очаквате много от Magento. Това е решение с отворен код, което означава, че обикновено не получавате нищо под формата на чат, поддръжка по телефона или електронна поща. Можете да се свържете с Magento по телефона или електронната поща, но това трябва да бъде само за въпроси, свързани с продажбите. Повечето хора, с които говорите по телефона, ще бъдат продавачи, които са обучени как да ви регистрират в Magento Commerce, вместо да ви помагат с деактивиран сайт.

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *