30.11.2022

Нова актуализация на алгоритъма на Google идва тази седмица – полезни съвети за подготовка!

1 min read
Google Algorithm Update Content

Тази седмица предстои значителна промяна в алгоритъма на Google, която драстично ще повлияе на трафика и класирането на уебсайта за много малки фирми.

ЛОС АНДЖЕЛИС, Калифорния, САЩ, 22 август 2022 г. /EINPresswire.com/ – Затегнете предпазните колани! Google обявиха, че „ще пуснат „актуализация на полезно съдържание“, за да гарантират, че хората ще виждат по-оригинално, полезно съдържание, написано от хора, за хора, вместо съдържание, създадено предимно за трафик от търсачките“ тази седмица. Google награждава уебсайтове, които са фокусирани върху предоставянето на страхотно потребителско изживяване, което включва множество фактори, включително полезно, информативно и подходящо съдържание за посетителите на вашия уебсайт.

Това ще доведе до голяма промяна в света на оптимизацията на търсачките и ще се отрази негативно на множество малки и големи предприятия. Google винаги е изяснявала намеренията си да искат удобно за потребителя съдържание“, казва Дейвид Филипс, главен изпълнителен директор и основател на SayWhat Consulting, „но толкова много фирми за дигитален маркетинг са разчитали на създаване на съдържание единствено за класиране в търсачките чрез AI. Тази актуализация специално се занимава с това и очаквам много фирми да видят значителен спад в трафика на уебсайта. Бързите действия сега са по-важни от всякога.“ Подобно на актуализацията на Panda през 2012 г., има големи шансове тази актуализация да има значително въздействие и опустошителни резултати за множество уебсайтове и вероятно също така ще засегне вашия маркетинг с плащане на клик.

Тази актуализация на алгоритъма може да бъде нещо добро за вашия уебсайт, ако сте следвали указанията на Google, което вероятно ще доведе до увеличаване на трафика на уебсайта и класирането в търсачките. Въпреки това, ако вашият бизнес работи с фирма за дигитален маркетинг, която създава съдържание, фокусирано върху търсачките, използвайки изкуствен интелект (съдържание, написано от роботи), или ако го правите сами, има голям шанс да забележите ГОЛЯМ спад скоро (те казаха, че ще отнеме до две седмици, за да се разпространи напълно). Съдържанието винаги е било основен фактор за добро класиране в Google и те винаги са подчертавали значението на фокусирането върху „потребителското изживяване“ – съдържание, написано единствено за повишаване на класирането в търсачките, не е удобно за потребителя. Толкова е просто и наложително малките предприятия незабавно да се справят с тези проблеми.

Ето няколко полезни съвета:

  1. Получете директен достъп до Google Analytics (https://analytics.google.com), вземете го сега и наблюдавайте трафика си. Лесно е да се направи, но специално наблюдавайте вашия органичен трафик, който е трафикът, който идва от SEO.
  2. Получете директен достъп до Google Search Console (https://search.google.com/search-console/), получете го сега. Това ще ви позволи да видите дали Google е наказал уебсайта ви, точното ви класиране и тенденции, колко често са на уебсайта ви и много повече. Това ще бъде лесен начин да видите дали сте били засегнати от тази актуализация на алгоритъма.
  3. Премахнете съдържание, което е предназначено единствено за търсачките, а не за вашия краен потребител. Горещо препоръчвам да отделите време за подробен преглед на вашия сайт.
  4. Google казва, че след като премахнете съдържанието, те ще преоценят уебсайта ви, но „може да отнеме месеци“, за да се възстанови от спада в класирането.
  5. Силно препоръчително е да стартирате безплатно сканиране на уебсайт на https://www.siteliner.com/, за да проверите за дублирано съдържание и други проблеми на уебсайта си – главно защото това също са фактори за класиране в търсачките, които си струва да се проучат и поправят ако е необходимо.
  6. От решаващо значение е да разберете, че качественото съдържание е най-важното и Google никога няма да ви накаже за висококачествено, удобно за потребителя съдържание, написано от хора за хора. За да избегнете дългите уикенди на паника или да се надявате, че няма да забележите голям спад на трафика – просто го направете както трябва първия път.

Ако не сте сигурни какво да правите по-нататък, важно е първо наистина да прегледате уебсайта си със собствените си очи и да отделите време за оценка дали съдържанието там е естествено и има смисъл. Ако бяхте потенциален потребител, бихте ли я прочели и бихте ли напуснали страницата с чувството, че сте намерили това, което търсите и че информацията е полезна? Горещо препоръчваме да прегледате това подробно ръководство за маркетинг на съдържание, за да разберете по-добре какво трябва да направите, за да използвате съдържанието, за да доминирате онлайн, и също така да се възползвате от прегледа на съдържанието.

Съдържанието е жизненоважно за оптимизирането на търсачките и също толкова важно е съдържанието, което пишете за вашия уебсайт, да е уникално, фокусирано върху предоставянето на полезна информация на посетителите на вашия уебсайт и не е написано специално за търсачките, така че вашият уебсайт да може да се класира по-високо. Когато пишете оригинално, висококачествено и информативно съдържание за вашия уебсайт, вие предоставяте стойност на вашите читатели и също така улеснявате търсачките да обхождат и индексират вашия уебсайт. Колкото по-оригинално, висококачествено и информативно съдържание имате на уебсайта си, толкова по-добре ще се класира уебсайтът ви в търсачките и толкова по-висок ще бъде вашият процент на реализация. Накратко – по-доброто съдържание се равнява на по-добро класиране, което води до повече приходи за вашия бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *