25.05.2024

Какво трябва да знаете за BERT и контент стратегия

1 min read
Какво трябва да знаете за BERT и контент стратегия

Ако една от маркетинговите ви цели е да увеличите трафика на уебсайта си, една от най-добрите тактики, в които можете да инвестирате, е стратегическото блоговане за вашия бизнес. Редовното актуализиране на уебсайта Ви с ново съдържание казва на търсачки като Google, че сайтът Ви е актуален.

Но не е въпрос само на публикуване на ново съдържание; ефективната маркетингова стратегия разчита на добре написани, качествени публикации в блогове, които предоставят на потребителите, най-добрата и най-точна информация. Google винаги се е опитвал да предоставя възможно най-добрите резултатина потребителските заявки за търсене.

С течение на годините алгоритъмът на Google се обновява, за да научи по-добри начини за отговор на въпросите на потребителите и за откриване на съдържание, което е добре написано. Това не е ново. Наскоро обаче Google обяви промяна в алгоритъма си, който е нов: BERT.

Какво е BERT

Какво е BERT

Ето какво трябва да знаете за новия алгоритъм на Google.

BERT, което означава „Bidirectional Encoder Representations from Transformers“, помага на Google да обработва езика по-добре, за да разбере по-точно заявките и по този начин да намери по-подходящи отговори за потребителите.

Със стария алгоритъм на Google търсачката разглежда думите в заявката поотделно и се опитва да намери страници, които съвпадат. С BERT, Google може да разбере значението на определени думи в дадения им контекст, както и синоними за търсене отвъд думите в заявката (кафе срещу еспресо).

Един пример, който Google предоставя, е терминът за търсене, „Математически книги за възрастни.“ Като човек разбирате, че потребителят търси книги, които ще помогнат на възрастен човек да увеличи математическите си умения. Старият алгоритъм на Google обаче разглежда думите поотделно и ще връща общи учебници по математика за млади възрастни, без да разбира значението на думата „млад“ в описанията на страниците. С BERT алгоритъмът разбира, че потребителят търси специално ресурси за възрастни.

Как BERT влияе на блоговете като част от вашата маркетингова стратегия за съдържание

Добрата новина е, че ако вече създавате качествени статии за вашия блог , BERT няма да има голяма разлика за вашата маркетингова стратегия за съдържание; той е създаден да предоставя на потребителите най-добрите отговори на техните въпроси.

Въпреки че добре поставените ключови думи може да са част от подхода ви към блоговете, вече трябва да пишете всяка публикация за целевия си потребител, така че, когато Google ги въведе на вашия уебсайт, да предоставяте полезна информация, за да отговорите на техните въпроси.

Как BERT влияе на блоговете като част от вашата маркетингова стратегия за съдържание

Все пак има няколко начина, по които можете да усъвършенствате стратегията си за блогове, като имате предвид BERT:

  • Съсредоточете се върху добре написаното съдържание. Да, все още е добра идея да знаете основните си ключови думи и да ги включвате в публикациите си в блога;
  • Разширете речника си. Тъй като BERT търси статии по каквато и тема да търси потребителят, той знае общи синоними. Вместо да гарантирате, че използвате отново същата ключова дума или фраза отново и отново, превключвайте я с друг подходящ език;
  • Включете информация от вътрешни експерти. Ако имате експерт по въпросите, попитайте ги за подробности, които можете да включите във вашите статии. Това ще предостави по-полезна информация на потребителите и ще даде на вашето съдържание повече авторитет, тъй като BERT търси най-добрите отговори на потребителските запитвания.
  • Отговори на въпросите. Потребителите търсят информация. Предвидете въпросите, които задават, и им отговорете.
Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *