30.11.2022

Google отново: Цените на продуктите не са фактор за класиране, да разберем защо…

1 min read
цената на продукта не влияе на класирането

Още през 2016 г. разгледахме как Джон Мюлер от Google каза, че ценообразуването на продуктите не е фактор за класиране при търсене в мрежата. Е, същото е вярно и през 2022 г., шест години по-късно. Но този път Дани Съливан от Google обясни защо това не е фактор за класиране.

Дани Съливан каза в Туитър, че „цените се променят през цялото време, така че не би било толкова полезно като сигнал за класиране“. Така че един ден цената на продукта може да бъде 5 долара, но на следващия ден може би ще я намалите до 4,80 долара.

Много добре управлявани сайтове за електронна търговия променят цените на своите продукти често въз основа на много фактори. Amazon непрекъснато променя цените на своите продукти, има дори уебсайтове, посветени на проследяването на цените, а Google Search има функции за подчертаване на спад на цените в търсенето.

Но дали Google ще класира калъф за iPhone, който се продава за $5 в един магазин, по-ниско от магазин, който продава същия калъф за $4,80 – само въз основа на промяната в цената? Отговорът е не.

Дани обаче каза, че „можете, разбира се, да сортирате по цена, ако изберете или използвате някакво ценово филтриране.“

Ето някои от тези туитове, но кликнете, за да видите цялата тема:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *