24.06.2024

ТОП SEO инструменти за анализи

1 min read
SEO инструменти

Най-добрите инструменти, които SEO експертите използват

Овладяването на SEO оптимизацията може да бъде трудно, особено ако едва започвате. За щастие, намирането на най-добрите SEO инструменти е лесно, ние ги съставихме всички в този списък. Не е необходимо да изпробвате всички, просто трябва да разберете кой от тях работи най-добре за нуждите на вашия магазин.

Ahrefs: SEO инструмент за ключови думи

Ahrefs: SEO Keyword Tool

Ahrefs е един от най-препоръчваните SEO инструменти онлайн. Това е едва на второ място в Google, когато става дума за най-големите crawlers уебсайтове. SEO експертите не могат да получат достатъчно от функцията за одит на сайтове на Ahref. Може да използвате този инструмент, за да намерите най-налинкваното съдържание във вашата ниша.

Ahrefs със сигурност е най-любимият ни инструмент, когато става въпрос за различни аспекти на SEO като проучване на ключови думи, проследяване на ранг, проучване на конкуренти, SEO одит, проучване на вирусно съдържание и много други. Това би бил инструментът за сравнение на домейни. Това помага да намерим сайтове, които са препратили към нашите конкуренти, но не и към нас. Това ни помага да намерим страхотни възможности за линкове

Но това не би било толкова чудесно, ако Арефс нямаше най-голямата база данни. Ahrefs играе важна роля за класирането на нашия сайт.

 

Google Search Console: Топ SEO инструмент

Google Search Console

Предлагана безплатно за всички с уебсайт, Search Console от Google ви позволява да наблюдавате и отчитате присъствието на уебсайта си в Google SERP. Всичко, което трябва да направите, е да потвърдите уебсайта си, като добавите файл с код към уебсайта или верифицирате чрез Google Analytics и можете да изпратите своята xml карта за индексиране.

Въпреки че не се нуждаете от акаунт, за да се показвате в резултатите от търсенетоe, можете да контролирате какво се индексира и как уебсайтът ви е представен с този акаунт.

Като инструмент за проверка Google Search Console може да ви помогне да разберете как Google и потребителите разглеждат уебсайта ви и да ви позволи да оптимизирате за по-добра ефективност

SEMRush: Marketing SEO Tools

SEMRush

Маркетинг SEO инструменти като SEMRush са склонни да бъдат фаворити в SEO общността. Можете лесно да оцените класирането си и промените в тях, както и новите възможности.

Една от най-популярните функции на този SEO инструмент е анализът на Domain Vs Domain, който ви позволява лесно да сравнявате уебсайта си с конкуренти.

The On-Page SEO Checker tool ви позволява лесно да следите класирането си, както и да намерите някои препоръки как да подобрите работата на уебсайта си.

KWFinder: SEO инструмент за ключови думи

KWFinder

Инструмент за ключови думи като KWFinder ви помага да намерите думи с дълга опашка, които имат по-ниско ниво на конкуренция. Експертите използват този SEO инструмент, за да намерят най-добрите ключови думи и да изготвят доклади за анализ на връзки и SERP. Ще получите множество нови идеи за ключови думи, които ще ви помогнат да класирате уебсайта си още по-високо.

Moz: SEO Software

Moz: SEO Software

SEO софтуер Moz продължи да изскача като един от най-добрите SEO инструменти, които експертите действително използват. Някои се възхищават на това как Moz винаги е бил актуален, въпреки редовните промени в алгоритмите на Google.

Други се възхищаваха за своя чат портал, защото това им позволяваше винаги да получават проницателен отговор на всеки зададен въпрос. Независимо дали търсите препоръки за ключови думи или обхождане на сайт, Moz е мощна централа.

Можете да получите страхотна информация за това как се представя уебсайтът ви, но и как да го подобрите. Те също имат безплатна лента с инструменти MozBar, която можете да изтеглите безплатно, която ви позволява да виждате показателите на магазина си, докато разглеждате всяка страница.

Ubersuggest: Инструмент за проследяване на ключови думи

Ubersuggest: Keyword Tracking Tool

Ubersuggest, разработен от Нийл Пател, е инструмент за търсене на ключови думи, който ви помага да идентифицирате ключови думи, както и намерението за търсене зад тях.От фрази с къси и дълги опашки, можете да намерите правилните термини, които да използвате на уебсайта си със стотици предложения от този безплатен страхотен инструмент.

Показателите, които те включват в отчета си, са обемът на ключовите думи, конкуренцията, CPC и сезонните тенденции.

Answer The Public: Безплатни SEO инструменти

Answer The Public: Free SEO Tools

Answer Public ви позволява лесно да намерите теми, за които да пишете за вашия блог.
Той е чудесен за намиране на подбрани възможности за featured snippet.

SpyFu

SpyFu

Въпреки че SpyFu има невероятна премиум версия, много от нашите експерти се възхищават на безплатната версия. Можете лесно да прегледате броя търсения на ключова дума за месец, докато лесно определяте трудността за класиране.

Можете също така да направите някои изследвания на конкурентите си, за да определите кои ключови думи използват.

Можете да търсите в уебсайта на вашия конкурент или в собствения си уебсайт, за да видите лесно колко органични ключови думи имат, колко месечни кликвания получават, кои са техните платени и органични конкуренти, рекламите, които са създали в Google Adwords и други.

Woorank

Woorank

Като най-добър инструмент за SEO анализ, Woorank предлага безплатни и платени опции за проследяване и отчитане на вашите маркетингови данни. Можете да включите конкурентите си, за да откриете към кои ключови думи са насочени, за да можете да се припокривате с техните.

Този инструмент може да идентифицира дублирано съдържание, проблеми с времето на престой и сигурността и да предостави насоки как да ги коригирате.

Majestic

Majestic

Majestic е един от най-добрите маркетингови SEO инструменти според експерти. Той има безброй полезни функции като The Majestic Million, което ви позволява да видите класацията на най-добрите милиони уебсайтове.

Функцията Site Explorer ви позволява лесно да видите общ преглед на вашия онлайн магазин и броя на обратните връзки.
Той също работи като инструмент за ключови думи , който ви позволява да намерите най-добрите.

Google Trends

Google Trends: SEO Checker Tool

Google Trends съществува от години, но е недостатъчно използван. Не само ви дава информация относно дадена ключова дума, но предлага чудесен поглед върху тенденциите около темата, които могат да бъдат безценни на всеки етап от растежа на бизнеса.

SEOQuake

SEOQuake

SEOQuake се счита за един от най-добрите безплатни SEO инструменти. Това разширение за Chrome действа като инструмент за проверка на SEO, който извършва одити на сайта, оценява вашите вътрешни и външни връзки, като същевременно прави сравнения на уебсайтове, за да ви помогне да определите как се представяте спрямо конкурентите си.

Други функции на този инструмент за SEO анализ включва анализ на ключови думи като плътност

Siteliner

Siteliner

Siteliner е инструмент за SEO проверка, който ви помага да намерите дублирано съдържание на вашия уебсайт.

Какво е дублирано съдържание? Идентично съдържание на други уебсайтове. И Google санкционира уебсайтове с него. Със SEO инструменти като този ще можете да сканирате целия си уебсайт, за да намерите дублирано съдържание, неработещи връзки, среден размер и скорост на страницата, броя на вътрешните връзки на страница и др.

Fat Rank

Fat Rank: SEO Tools

Разширенията за Chrome като Fat Rank ви позволяват лесно да анализирате ефективността на уебсайта си. Този инструмент за ключови думи ви позволява да знаете класирането им.

Можете да добавите ключови думи към търсенето си, за да разберете какъв е вашият ранг на страница за всяка ключова дума, за която сте оптимизирани. Ако не се класирате в първите 100 резултата, ще ви каже, че не се класирате за тази ключова дума. Тази информация ви позволява да оптимизирате по-добре вашия онлайн магазин.

Keywords Everywhere

Keywords Everywhere: SEO Keyword Tool

Още едно голямо разширение за SEO Chrome, което обобщава данни от различни SEO инструменти като Google Analytics, Search Console, Google Trends и други, за да ви помогне да намерите най-добрите ключови думи, за които да се класирате. Използват се комбинация от безплатни SEO инструменти, за да опростят процеса на определяне на най-добрите ключови думи за вашия уебсайт.

Така че вместо да посещавате няколко уебсайта всеки ден, можете да използвате този инструмент, за да ви спести огромно количество време.

Screaming Frog

Screaming Frog: SEO Tools Online

Screaming Frog се счита за един от най-добрите SEO инструменти от експертите. Анализира вашия уеб сайт супер бързо.

Този инструмент ви информира и за дублирано съдържание, грешки за поправяне, лоши пренасочвания и области за подобрение за изграждане на връзки.

CORA

CORA: Advanced SEO Tools

Ако търсите по-усъвършенстван SEO инструмент, може да искате да проверите CORA.
Ако сте среден до голям бизнес, това вероятно е типът SEO инструмент, който ще използвате, за да разберете по-добре областите на слабост и възможности за вашия уебсайт.

Serpstat: All-in-one SEO platform

Serpstat: All-in-one SEO platform

Ако търсите достъпен инструмент всичко в едно за решаване на SEO задачи, анализиране на конкуренти и управление на вашия екип, Serpstat ще бъде чудесен избор.

Сега много експерти преминават към инструмента, тъй като той е събрал данни за анализ на ключови думи и конкуренти за всички региони на Google в света. Освен това Serpstat е известен със своите уникални характеристики. Най-популярната от тях е функция „Липсващи ключови думи“, която идентифицира ключовите думи, по които конкурентите ви се класират в топ-10 резултати, а вие не.

Заключение

SEO се превърна в огромна дисциплина през последните 10 години и всички по-горе SEO инструменти нямаше да съществуват без SEO експертите зад тях.

Най-добрите SEO инструменти в този списък не са достатъчни. Искам да кажа, че те определено ще ви помогнат да разберете по-добре как можете да подобрите оптимизацията на уебсайта си, но те няма да свършат работата вместо вас.

Това означава да създавате съдържание, оптимизирано за SEO, да пренаписвате всички описания на вашия производител и да ги превръщате в нещо, което отговаря на вашата ниша и да вземете това, което сте научили от тези SEO инструменти и да направите корекции.

Помислете за тези инструменти за проверка на SEO като ментори, които ви казват какво трябва да подобрите. И следвайте техните предложения, за да покачите растежа си. Успехът ви пада върху вас. Направете следваща стъпка.

Рейтинг post

More Stories

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *