24.06.2024

Кои фактори влияят най-много на CTR резултатите от търсенето в Google

1 min read
Кои фактори влияят най-много на CTR резултатите от търсенето в Google

Ignite Visibility сподели резултатите от проучване, предназначено да установи кои фактори най-много влияят върху решението на потребителите да кликнат върху връзката в резултатите от търсенето. Докладът на компанията се основава на проучване, в което са участвали повече от 500 американски потребители на възраст между 25 и 60 години.

Според получените данни метаописанията (62,9%), името на компанията (24,2%) и заглавието на snippet (13%) оказват най-голямо влияние върху резултатите от търсенето на CTR.

В същото време 55,1% от респондентите заявиха, че отиват само на сайтовете на тези компании, които са запознати с тях.

По-голямата част от анкетираните (58, 5%) отбеляза, че те предпочитат текущата опция за регистрация на Google за търсене (към декември 2019 г.).

55,5% от респондентите смятат, че добавянето на блокове с отговори (любими парчета) и други функции на SERP подобрява резултатите от търсенето с Google.

Две трети от анкетираните (66,7%) заявиха, че увеличаването на броя на рекламите в резултатите от търсенето може да доведе до по-рядко използване на Google.

Почти 67% от респондентите не искат рекламите да се показват по заявки за марка, свързани с други компании.

Тъй като разпознаването на марката е вторият по големина фактор, влияещ върху CTR, авторите на изследването препоръчват на компаниите да работят за повишаване на този показател.

Изследването също така разкрива значението на съставянето на описания, привличащи вниманието. Също така е важно собствениците на сайтове и специалистите по SEO да се уверят, че техните описания съответстват на намерението за търсене. В противен случай, Google ще генерира самостоятелно описания от съдържанието на страницата.

Тъй като потребителите предпочитат съвременните SERP, марките трябва да се адаптират към това. Един от начините е да се приложи маркиране на структурирани данни, за да се получат подобрени резултати.

Вижте още: суперхостинг промо код

Рейтинг post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *